Historiek

Seramaclub België

 

Historiek van Seramaclub België

 

Opgericht door Ellen Weusten:

 

In oktober 2010 startte oprichtster van de Seramaclub Ellen Weusten de website en stelde ze een bestuur samen.

Dit bestuur bestond uit haarzelf (oprichtster en toenmalig webmaster), Liesbeth Brebels als voorzitter, en John Benoot als vice-voorzitter.

 

Meteen werd alles in werking gesteld om de vereniging in beweging te brengen. De club stond meteen in de startblokken. Alle informatie en foto’s werden hoofdzakelijk door John Benoot verstrekt en door Ellen in de website verwerkt.

 

Voor de Kleinveeshow te Lovendegem op 6 & 7 november 2010 werd op verzoek van de organisatoren van een trio Serama's bezorgd en tentoongesteld door Seramaclub België: http://www.kleinveemeetjesland.be/serama.html

 

Op 8 Januari 2011 werd er een eerste uitstap gemaakt door de club: Een hokbezoek bij Seramafokker Robert Oldenburger te Oude Pekela in Nederland.

Het was daar waar het idee ontstond om de tafelkeuringen te gaan organiseren.

 

Op 17 maart 2011 startte John Benoot de Facebookpagina ‘Ayam Serama Europ’.

 

De allereerste tafelkeuring was bij John Benoot thuis op 14 mei 2011. Het begin van een tijdperk waar nog vele keuringen volgden en zullen volgen.

 

Op 26 mei 2011 is er door Seramaclub België een studiereis gemaakt naar Maleisië waar hele positieve ervaringen werden opgedaan voor de toekomst van de Serama met de Maleise roots in Europa.

 

Door omstandigheden werd op 10 juli 2011 het voorzitterschap overgenomen door Renzi Noppen, en door nieuwe omstandigheden heeft John Benoot eind 2013 het roer weer overgenomen van Renzi

 

De eerste internationale Serama tafelkeuring ging door op 27 Augustus 2011 te Damme bij John met Wildrik Pepping als keurmeester.

 

 

 

© Seramaclub België JdR2014